top of page

Necdet Çolpan'ın Açıklaması ve İddialara Yanıtları

Güncelleme tarihi: 30 Nis 2020


Sayın Ortaklar,

  1. Ben 2012 de Yenilevent’teki Gençlik arkadaşlarımın isteği ve ısrarı üzerine 2012 de başkanlık görevini Kabul ettim.

  2. Yine arkadaşlarımın talebi üzerine 2014 te devam ettim. Bu YK seçimlerine Bülent Ergun da katıldı.

  3. Her zaman söyledim ve bugün de söylüyorum. Eğer içimizde bu işi yürütecek özellikle genç arkadaşlar var ise ben görevi devretmeye hemen hazırım.

  4. Bugün yine iddia ediyorum ki tüzüğün 10 ve 16 cı maddeleri yanlıştır. Amacına uygun iş yapmayan (6 cı madde) kooperatifimizin 10 cu maddesinde ki “ev sahibi” olma maddesi yanlıştır. Çıkaracağımız ortaklardan mahkemeye gidip itirazlar olur ise geri döneceklerine inanıyorum. 16 cı madde ise 3 ay içinde varislerin temsilci belgesini getirme şartını ortaklığın devamına bağlıyor. Bence bu da yanlış. Bu madde uygulansa BE dahil diğer arkadaşlarımızın da ortaklıktan çıkarılması gerekirdi. Müracaat tarihleri hep 3 ay sonrası.

  5. Kentsel Dönüşüm konusunda ben sadece ortaklar bilgi sahibi olsun diye toplantı düzenledim. Toplantı sonuna gelerek üzerime yürüdü ve hakaretler etti. Ertesi günü mesaj attı özür diledi ve beni Mövenpick otelde çay içmeye davet etti. Kooperatifte buluştuk ve konuştuk. Genel Kurul kararı ve ortakların isteği olmadan YK nun hiç bir şey yapamayacağını anlattım. Zaten o tarihten itibaren de benden bu konuda “bir şeyler yapalım” diyenlere de ben yokum dedim.

  6. Aytaç Tümer başkanlığı döneminde ise sadece bazen eski konularda bana soru soruldu.

  7. 2016’da yine Yenilevent Gençlik arkadaşlarımın ısrarı ile başkanlığa seçildim. Tek amaç Kooperatifin artık bir karar ile varlıklarının elden çıkarılması sürecinin başlatılması idi. Bu işlevi başlatmak, sistemi kurmak için görevi kabul ettim.

  8. İnşaat işinin hikayesini sizlere ayrı bir yazı ile aktarmaya söz vermiştim. Yazıyı yazdım da ama tekrar polemik konusu olmasın diye yayınlamadım. Ama bir belge olması açısından yayınlayacağım. Nasıl ve neden yapıldı bu çalışma. Ayrıca bu çalışma Genel Kurul onayı ile yapıldı. Maalesef bu konu üzerinde hiç bir konuşma yapılmadan oylama yapıldı ve reddedildi. Biz de bir daha gündem maddesi yapmayacağız dedik.

Gelelim benim ile ilgili konulara,

  • Ben, Muzaffer Çolpan ‘ın %50 varisiyim. Kooperatif Ortaklığım oranı Ortaklığın %50 si dir.

  • Annemin de vefatından sonra evdeki hissemi yeğenim Anıl Zenginoğlu ile çok genç yaşta vefat eden diğer yeğenimin Arzu Olcay) oğlu ve eşine devrettim. Karşılığında para falan da almadım. Ben evim deki hissemi zaten veraset nedeni ile Kooperatif Ortağı olan yeğenlerime devrettim.

  • Bu bilgiyi ben kimseden saklamadım. Herkes biliyor. Zaten BE de benim anlattığım kişilerden duyarak bu bilgiye ulaşmak için tapu bilgilerini almış herhalde. Buna gerek yoktu. Bana sorsa ona da anlatırdım.

  • Ben hissemi başka bir ortağa devrettiğim için ORTAKLIK zaten devam ediyor. Yani Ortak sayısı azalmıyor. Ayrıca Kooperatif sadece beni ortaklıktan bu durumda nasıl çıkaracak o da meçhul. Sermaye payımı verecek mi? Ne kadarını verecek?

  • Ben hiç bir zaman Ortaklıktan çıkarılmadım ki tekrar Ortak olayım. Zaten yukarıda belirttiğim gibi diğer varisler Ortak iken ben nasıl çıkarılacaktım. O da ayrı bir konu.

  • Bu yıl tekrar seçildikten sonra sizlerin, tapusu olmayan ortakların ortaklıktan çıkarılması ısrarı üzerine evin çok küçük bir hissesini geri aldım. Görev sürem bittikten sonra hisseyi tekrar diğer varislere geri vereceğim. Kooperatif te ne karar veriyor ise yapar.

Şöyle bir noktaya açıklık getireyim. Evini satan veya devreden ortağın ortaklığı otomatik olarak sona ermiyor. Tapu resmi bilgisi sonrası YÖNETİM KURULU kararı gerekiyor. Böyle bir karar sonrası Ortaklar defterine işlenmesi gerekir. Arzu eden ortak var ise deftere gelip bakabilir.

Saygılarımla,

Necdet Çolpan


346 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page