top of page

Satış Komisyonu Açıklaması

Güncelleme tarihi: 30 Nis 2020


Değerli Ortaklar,

18 Mayıs 2019‘da yapılan olağan genel kurulda ORBİR’e ait gayrimenkullerin satış yoluyla elden çıkarılması ve sürecin yürütülmesi amacıyla bir komisyon kurulması kararlaştırılmıştı.

3’ü yönetimden 4’ü genel kuruldaki üyelerden belirlenen toplam 7 kişilik komisyon, ilk toplantısını Temmuz 2019’da yaparak çalışmalarına başlamıştır.

Daha önceden varlıklarımızın taban fiyatlarını belirlemek amacıyla yaptırılan değerlemelerde bazı gayrimenkullerimiz, fiili kullanım alanları ile mimari projelerindeki konumlarının uyumsuz olması nedeniyle değerleme firmalarının raporlarında “satılamaz” veya “satışı güç” olarak belirtilmişti.

Bu nedenle komisyon olarak öncelikle bu tip uyumsuzlukların tam olarak tespiti ve satışa uygun hale getirilebilmesi amacıyla değerleme firması, lisanslı harita kadastro bürosu (LİHKAB) ve mimarlık firmasıyla görüşmeler yaparak çözüm yollarının tespitine çalışılmıştır.

LİHKAB tarafından yapılan incelemelerde ayrıca varlıklarımızın bulunduğu tüm bloklarda mevcut mimari projelerinin kat planlarında bağımsız bölüm numaralarının yazmadığı tespit edilmiştir. Bunun eksikliği ise taşınmazların satışında bankaların kredi kullandırmasına engel teşkil etmektedir.

İleride hukuki sorunlar ile karşılaşılmaması ve varlıklarımızın satış aşamasında değer kaybına uğramaması için komisyon olarak bu sorunların çözümü üzerinde her taşınmaz tek tek ele alınarak titizlikle çalışılmıştır.

Sonuç olarak geldiğimiz noktada bu hafta içinde LİHKAB tarafından yapılacak numaralandırma ve belediyece onaylanması neticesinde 9 bloktaki 20 konut satışa ve kredi kullanımına uygun hale gelebilecek.

Bunun dışında komisyonumuzun yaptığı detaylı incelemeler neticesinde,

  • 2 blokta bulunan toplam 10 konutun ancak bitişik ikişerli daireler halinde satışa uygun olabileceği tespit edilmiştir.

  • 3 blokta bulunan 3 deponun ise mimari projelerindeki sınırları içerisinde (sığınak ve ortak alan terkleri geçekleştirilerek) satışa uygun olabileceği tespit edilmiştir.

  • 2 blokta bulunan 6 konutun durumu üzerinde halen çalışılmaktadır. En kısa sürede onlar da netleştirilip satışa uygun hale getirilecektir.

  • 7 arsamız, lokal binası sona bırakılmak suretiyle satışa çıkarılacaktır.

Bundan sonraki süreçte komisyon olarak satış ihalesinin detayları olgunlaştırılacak ve varlıklarımız en kısa sürede satışa çıkarılacaktır.

581 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page